به هر نوع رفتار تکرار شونده اعتیاد میگویند اما وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر را میتوان از جنبههای مختلفی مورد بررسی قرار داد از جمله وابستگی رفتاری، وابستگی فیزیولوژیک و وابستگی روانی
اعتیاد را می توان در سه حوزه جسم، روان و جهان بینی برسی کرد اما نکتهای که کمتر به آن پرداخته شده مسئله مکانیزم و ساز و کار بدن از نظر بیوشیمی و عکس العمل متفاوت بدن در مراحل مختلف اعتیاد است.
یکی از بیماریهای اعصاب و روان که در سالهای اخیر دیده میشود اختلال پارانوئید ( بیماری پارانوئید ) است که زندگی فرد را مختل کرده و کیفیت زندگی او را پایین میآورد و این موضوع زمانی که فرد مبتلا به اعتیاد باشد دوچندان میشود.
یکی از دلایل اختلالات شخصیت و بیمارهای روانی اعتیاد به مواد مخدر است و در صورتی که درمان نشود عواقب ناخوشایندی دارد. در این مقاله به موضوع اختلالات شخصیت و رابطه آن با اعتیاد پرداختهایم.
طبق گفته کارشناسان خشم یکی از مهمترین دلایل اصلی عود اعتیاد و مصرف مجدد در افراد بهبود یافته است. به همین دلیل کسب مهارتهای رفتاری در این افراد اهمیت ویژهای دارد.
فرد وابسته به مواد، قبل از اینکه یک فرد مصرفکننده باشد فردی با ناکامیها و سرخوردگیهای روانی، عاطفی، شخصیت، آسیبهای مغزی، اختلالات ناشی از بد کارکردی فیزیولوژی، عملکرد، ذهن و مغز بوده است.
اولین ماده اعتیاد آوری که بسیاری از جوانان مصرف میکنند الکل است. این در حالیست که برخی از والدین الکل را مواد مخدر ندانسته و مصرف آن را خطرناک نمیدانند به همین دلیل برای مصرف آن سختگیری هم نمیکنند.
یکی از موراردی که برای ترک اعتیاد تبلیغ می شود کپسول ترک اعتیاد گیاهی است که در عطاری ها به فروش می رسد. این داروهای مرگ آور نه تنها تاثیری در ترک اعتیاد ندارند بلکه خود عوارضی بر جا می گذارند.
اعتیاد به مواد مخدر بدترین نوع اعتیاد است که ریشه در عوامل زیادی دارد و محدود به قشر خاصی از جامعه نمیشود و در سالهای اخیر جوانان زیادی را درگیر کرده است.
کسانی که مصرف مواد مخدر را ترک کردهاند ممکن است دچار لغزش و مصرف مجدد مواد شوند اما این افراد باید بدانند با وجود لغزش باز هم می توانند در مسیر بهبودی قرار بگیرند.